Z. Aliu ka diplomuar ne Ekonomiks dhe Statistikë ne Universitetin Rochester Institute of Technology (RIT Kosova – AUK). Ai ka magjistruar ne Banka, Financa dhe Kontabilitet ne Universitetin e Prishtinës dhe vazhdon studimet e doktoratës në fushën e Ekonomiksit. Z. Aliu ka filluar karrierën e tij bankare ne BKT Kosova në vitin 2014, fillimisht si Analist i Kredive, e më pas është emëruar në pozitën e Auditorit të Brendshem. Në vitin 2017, Z. Aliu është emëruar Drejtues i Departamentit të Kontrollit të Brendshëm. Për më tepër, Z. Aliu ka qenë pjesë e ekipit udhëheqës në projektin për transformimin e bankës nga degë e huaj në subjekt të pavarur në Kosovë, përderisa ai vazhdon të menaxhojë projektin për transformimin dhe rinxhinierimin e proceseve dhe modeleve operative të bankës. Në vitin 2021, Z. Aliu është emëruar në pozitën Drejtues i Grupit të Operacioneve Qendrore, Teknologjisë Informative dhe Burimeve Njerëzore në BKT Kosova.

Na Kontakto

+383 38 666 666

Video Libraria

video-icon

Shkarko BKT Mobile

Shkarkoni aplikacionin tonë mobil në dy platformat

ios android